one last nap 2012

Oj då! Ibland som vi vet blir jag väldigt trött. Extra trött blir jag när det kommer en liten grå kille och lägger sig under sin mammas täcke. Vaknade iallafall innan klockan slog 2013. Hade inte gjort mig så mycket om jag hade sovit förbi det. Längtar bara tills det är över så jag kan knö i mig dansk äpplekaka och gå och lägga mig igen. Jag har as tråkigt men är rätt bekväm i det. Jag fryser långt inifrån min kroppskärna. Nästan som att jag är sjuk.. Är glad att jag är hemma och inte ute och ränner på stan som alla andra dårar. Hade väll frusit ihjäl. Tycker att det har varit vinter så det räcker och blir över nu. Dessvärre känner moderjord inte riktigt samma så det är väll bara att stå ut i 4 månader till innan det vänder igen...

Föresten. Om fyra dagar firar bloggen 1år. Vad ska vi hitta på då tro? Blogg-tårtkalas kanske?


Nyårsmat.


New nails.

Det blev blev turkosa naglar med silverglitter och gömda stjärnor. Jag och Katja kom fram till att det va sjöjungfrunaglar. Mycket tjusiga om ni frågar mig!


På väg till nagelboden.

Sitter på bussen på väg till min fina knattjo för att fixa till dom där klorna. Funderar på om jag skulle satsa på partynails dagen till ära eller något annat. Jag längtar efter knalligt rosa naglar, sommar, sol och mina kläder jag har beställt. Inatt påbörjar vi ett nytt år. Förhoppningsvis blir 2013 ett lugnare och friskare år. Jag har planer på att göra mig fri. Skaffa mig en inkomst, ett eget boende och äntligen få ställa mig upp på mina egna små ben. Jag är trött på att vara beroende av mina föräldrar och deras pengar. Trotts mina planer har jag bestämt mig för att det inte ska vara något slags nyårslöfte. Jag är rätt säker på att man bara bryter sånt.

I vilket fall vill jag tacka för allt 2012 gav mig. Jag har växt som människa något otroligt, skaffat mig nya vänner, bråkat extremt med Emil, varit väldigt ledsen, besviken men lycklig över att jag fått dela allt det där med dom jag verkligen älskar. Tack, ni är bäst!


Gött häng på fjärdelånggatan.

Sitter i soffa hemma hos min mysis. Diskuterar, funderar, skrattar, äter godis och kikar på film. Kunde inte haft det bättre. Du är grym Mandi!


Back!

Efter tre dagar av rå bafylla är jag äntligen uppe ur sängen igen. Har städat badrummet, dammsugit och och sökt ett par jobb. Inte för att det på något sätt är roligt, men för att det behös och det håller tankarna på annat håll.
Imorgon är det nyårsafton. Täker faktiskt vara hemma i år också. Kan dock tänka mig denna blir lite tråkigare än förra årets. Min syster och hennes familj är inte här och min fina kusin Jimmy, som brukar vara här, ligger hemma och har feber. Men men, pojkarna har flyttat hem igen och efter att precis ha blivit "frisk" är jag inte för fem öre sugen på at hitta på hyss.
 
Har inga jätte planer för idag. Myser lite med mina barn och ska hjälpa mamma att städs i kädkammaren om hon vill det. Vi kan väll säga att det bröjar bli rätt mycket saker där inne nu. Det va ganska fullt när jag flyttade hit också, men med typ 15 jackor, 20 par skor och 20 väskor, hundra tjocka tröjor och en del anda grejer extra så kommer man knappt in där längre.. Men det spelar väll inte så stor roll. Huvudsaken är att vi mår bra och är friska!
Hejhopp.
 
 

Det blir inte bättre.

Pizza och Nelly-rea!


Godnatti.

Inviger min nya film, i min nya dator, i man gamla säng bland mina nya lakan. Ojoj, så mysigt. Har varit så trött idag så jag har sovit större delen av dagen. Ska försöka blogga lite bättre imorgon. Någonstans emellan kattpromenader, nerpackning av diverse julpynt och middagar. Jag tycker att vi hörs imorgon. Sov gott mina fina vänner. Natti!


Xmas.


Mat, stress och en jävla massa julklappar.

Nu dotter jag på tåget på väg till prässebo. Stressade iväg hemifrån för en halvtimma sedan. Snopet nog konjak in till centralen 19.40 och hade kollat fel på tabellen. Tåget gick inte förens kvart över.... Hann varken borsta håret, bättra på sminket eller borsta tänderna. Men skit samma. Det är julafton och jag är lycklig.
Fick en jävla massa fina prylar hemma. Bl.a. En laptop av min fantastiska storebror. Han är galen. Ska lägga upp lite bilder imorgon om jag hinner det. Jag har världens bästa familj!
And now I'm on my way to my other family och det lär inte bli mindre julklappar där!

Är ledsen att skriva det här men det kommer inte bli något mer uppdaterat hör förens imorgon eftermiddag. Har som alltid ingen täckning där uppe. Så vi höra imorgon! Hejhopp och god jul på er!


Julklappsdags!


Husmor dagen till ära!

Snygg är hon också. ;)


God jul!

Nu sitter vi på spårvagnen på väg till mormor. Sen ska det bli härligt att sätta igång med alla juligheter. Maten ska lagas, kalle anka ska kilas på och klapparna ska öppnas. Vid 8 sätter jag mig på tåget till lödöse och firar lite jul hos min andra familj. Skönt att jag har fler ställen att fira på så julafton varar lite längre.


Årets första julklappar.


God mat!


På väg till lilla Lövgärdet.

Med min nya väska över armen och en stor kasse med ett par julklappar sitter jag på vagnen på väg till min fina Gabbe. Imorgon åker hon till Egypten vilket betyder att det ska firas julafton idag. Som en bra vän fick jag då chansen att fira julafton två gånger i år. Tackar man nej till det? Skulle inte tro det va...





Mys.

Sitter och kikar på julkalendern och smuttar på årets första julcider. Hela familjen är samlad.. Nästan iallafall. Bara Jens och min memi som saknas.


Storbak.

Ojoj, har stökat så mycket med julgodis, julgranspynt och julklappar att jag helt glömt av att blogga.
Blev färdig med allt julgodis för en stund sedan. Det blev en jävla massa så hälften åker med till Sandra och resten får stanna här. Dessvärre tror jag inte att det blir uppätet här. Emma och
Nicklas va här för en stund sedan och dom fick med sig lite också.

Det blev iallafall ädelostbollar rullade i pepparkakssmulor, saffransskorpor, nötbräck med cocos, bräck med torkad frukt och citronskal, fransk nougat, choklad och appelsinkola och lakritskola med flingssalt. Vissa blev bättre än andra men jag antar att det är så det blir när man provar på massa nya saker. Jag är dessutom ganska kass på att baka så det kan ju bero lite på det också....


Badmys.

Ligger i ett varmt bad och filosoferar. Hur kommer det sig att dom bästa idéerna kommer till än när man omringas av vatten? Kommer alltid på massa smarta grejer när jag ligger och plaskar i badhuset eller är på havet också.

Idag ska jag inviga mitt nya schampo och balsam. Mamma va hos Sobhi och köpte dom åt mig i förrgår. Fick visserligen två nya burkar inpackande också men dom har jag använt länge. Så det va ingen nyhet. Tror till och med att jag har tipsat om den i bloggen.
Jag brukar lite på min frisör när han väljer ut vilka produkter jag ska använda. Tråkigt nog var jag inte jätte nöjd med förra märket jag provade. Det kändes ungefär som öb's lågpris produkter. Jag har provat Paul Brown innan och dom brukar vara bra. Ända nackdelen är att schampot klumpar sig om man inte skakar flaskan ibland. Men med slutresultatet kan jag faktiskt leva med det!


Nu ska här pyntas!


Julgranskalas.

Efter att jag kom hem från jobbcoachen idag traskade jag och mamma ner till Ica kvantum och köpte oss en julgran. Just nu stor den nere i kläderna och dricker vatten och förbereder sig för att komma in i värmen imorgon!
Snart är det jul.



Bedrövligt.

Har städat badrummet och dammsugit, städat undan och grejat. Hade gjort i princip vad som helst för att få en go massage nu. Fyfan vad jag fick ont i ryggen. Kan knappt andas... Ringer någon klinik och ber dom operera bort ryggen snart!!!


Germany. Day two.


Germany. Day one.


Tråkig morgon, lång dag, mysig kväll.

Ligger i soffa hos min bror. Har huvudvärk och är trött. Är yr efter kvällens konstigheter. Fråga är om jag ska låta hjärtat eller mitt sunda förnuft få bestämma. Det har jag funderat på ett tag nu. Kommer inte fram till något så jag släpper det just nu.
Har borstat katterna rena och snygga ikväll. Är så trött på deras sträva fällande vinterpäls. Vill ju knappt klappa dom för att dom blir så tråkiga i pälsen under vintern. Klippte även ner klorna som efter bara en månad blivit längre än mina egna. Nu fattas det bara ett bad sen är dom redo att fira jul.

Försökte titta på 50 first dates. Det gick väll sådär. Efter ca 10 minuter in i filmen slutade 5an funka. Konstigt nog funkar alla andra kanaler.


Ledsen tjej.

Ligger i min säng och lipar för fulla muggar. Är så jävla trött på allt som har med livet att göra. Kommer det inte ett jobb till mig snart så ger jag upp. På riktigt. Då låser jag in mig, säger upp kontakten med all jag känner och bosätter mig i min säng. Jag har ingen som helst lust att göra något. Jag vill inte ens äta.

Hade jag bara fått i mig lite mat hade jag säkerligen blivit på bättre humör. Men jag orkar ta mig fan inte bry mig. Jag har inte ätit min medicin på ca en vecka. Inte för att jag är på något sätt lyckligare när jag tar den men jag slipper iallafall den här djupa ångesten som rotar sig långt nere i magen och den extrema frustrationen över att ingen vill hjälpa mig. Vad är det egentligen som är fel med mig? Hur kommer det sig att ingen vill anställa mig? Varför ska jag anstränga mig, fixa, dona och greja när ingen över huvud taget bryr sig? Jag kan lika gärna skita i att göra någonting. Då blir jag iallafall inte besviken över att i gen hör av sig...


Hermods.

Sitter på hermods och ska svara på lite frågor. Har svårt att förstå någonting då jag har massa annat som cirkulerar i huvudet. Emil ska vara på intervju om 20 minuter. Hoppas att det går bra. Han behöver det här jobbet.
Försov mig en timma idag också. Inte så roligt!


Skönt att vara hemma igen.

Ligger och myser i sängen till ljudet av Emils andetag. Det är skönt att vara hemma igen. Stena och Uno ligger på mattan i mitt rum och tvättat varandra. Ganska härligt att dom är kompisar.
Ska upp relativt tidigt imorgon. Ska vara hos jobbcoachen kl 9.30. Längtar tills dagen är över och att jag kanske får mina pengar imorgon också. När jag var i djup sorg en dag klickade jag hem ytterligare fyra klänningar jag kände att jag behövde. Har inte varit då ledsen på senaste veckan. Antagligen för att jag har valt att inte tänka på allt. Hur hysteriskt jag än gråter kommer han i te tillbaka. Så jag kan lika gärna ge fan i det.

Jag ska försöka sova en stund nu. Är rätt trött faktiskt. Vi hörs imorgon alla mina finingar. Natti natti!



it's almost dark here in Sweden

Sitter fortfarande i bussen men beräknas att vara framme i Göteborg vid 6. Har haft den jätte trevlig helg om man bortser ifrån att maten va rena skämtet. När vi kom till hotellet och skulle äta middag kunde jag i princip bara ära ris och majs. Till frukost fick jag i mig lite fil och nötter.. Är jätte trött och vill bara hem. Pappa hämtar mig som tur är. Hade aldrig orkar åka spårvagn också efter att ha suttit i en buss sen kl 11 imorse. Lägger upp lite bilder och sådär imorgon också.

Hej!


On the boat!


Hallandsåsen.


On our way!


Going to Germany!

Vaknade av att Gabbe ringde mig och frågade om jag ville med till Tyskland över helgen. Fattade inte så mycket då jag va alldeles nyvaken. Ringde mamma och försökte fixa och trixa och efter en stund beslöt jag mig för att tacka ja till det fina erbjudandet. Så, imorgon, halv 8 går bussen ifrån centralen. Runt 4 är vi nere. Då blir det alkohol-shopping och lite mys. Efter det fattade jag det som att vi skulle till hotellet, greja lite och till kvällen blir det pampig 60års middag. Funderar lite över hur tysk mat ser ut. Får för mig att dom bara äter massa köttkorv och stuvningar. Vi får väll se! I vilket fall tror jag att det blir himla roligt. Har ju aldrig varit i Tyskland innan. Ska försöka komma ihåg att fota lite extra också!

Har inre gjort så mycket idag. Har sovit större av dagen då jag har fått tillbaka mina extrema sömn behov. Handlade lite med mamma nu ikväll, växlade pengar och jul pyntade. Plockade fram alla mammas 100 tomtar. Mysigt. Nu känns det att julen är på väg. Har försökt övertala min pappa till att få köpa en julgran tills på söndag/måndag. Men det är inte så lätt. Han har bestämt sig för att den kommer ha tappat alla barren på 9 dagar vilket jag säger är jävla snicksnack. Jag har mamma på min sida så förhoppningsvis vinner jag.

Ska försöka blogga lite flitigare imorgon. Dessvärre vågar jag inte blogga i Tyskland. Har ju ingen aning om vad det kostar att hänga på internet där nere. Men vi hörs imorgon. Hej hopp!


Kvällsfika.


Mys.


Glömmer!!!

Herregud. Jag bara glömmer av att blogga hela tiden. Jag har inte det som rutin längre. Tänker inte i blogg-banor längre.
I vilket fall. Idag har jag hängt på Frölunda torg med min fina kusin Jimmy. Köpte lite julklappar och sådär. Fick en flaska vin och jättefina bling-bling grejer som man sätter på den runda knappen och äpplet på baksidan av min iPhone. Väldigt tjusigt.
När vi hade tröttnat på torget kom min moster och hämtade oss. Åkte vidare hem till dom där jag och Jimmy delade på vinet. Han drack ett glas och jag resten. Fick en Ikeakasse med kläder som Emil ska ha också.
Efter liten vin åkte jag hem. Blev så jävla berusad när jag kom hem så jag stensomnade. Vaknade strax innan 9 och hann precis hem till Jens innan mitt favoritprogram började. Historieätarna!

Innan jag tvärdäckade i soppan fixade mamma till vitlöksbröd och tomatsoppa. Får försöka få i mig det när jag kommer hem. Inte för att jag är speciellt hungrig. Men en pizzabit och fyra rostbröd är väll lite lite att äta på en hel dag kanske.


sankta lucia

Idag firar vi lucia. I Sverige gör vi ju detta genom att tända lite ljus, gå ett luciatåg, äta lussebullar och dricka julmust. Man kan ju tycka att den 13 december är en fin och stilla dag. Men under ytan gömmer sig något mycket värre. Enligt folktron är den 13 december en farlig natt eftersom många övernaturliga makter är i rörelse då. Så passa er. Inga spökerier med andar i glaset och sånt där ikväll.


Vad är typiskt för en russian blue?

Att katter är mycket sympatiska djur är det nog många som håller med om. Och visst är alla katter trevliga, men jag tycker ändå att det är något alldeles speciellt med en russian blue. Att beskriva exakt vad detta speciella är går nog inte riktigt, man måste kanske ha en egen russian blue för att förstå vad jag menar och för att känna igen och uppskatta de speciella särdragen. Jag tänker ändå göra ett försök att berätta om russian bluekatten, eller ryssen som den också kallas.

En vacker, sällskaplig och lekfull katt
En russian blue är för det första en mycket vacker och elegant katt. Mycket i dess utseende är långt och smalt. Benen, svansen, halsen, ja, hela den smidiga kroppen. Det är bara den blågrå pälsen som är kort och tjock. Om ljuset är det rätta blixtrar de stora gröna ögonen och lyser i kapp med pälsens silverskimmer, och att klappa den mjuka, silkeslena pälsen är faktiskt en njutning i sig.
En ryss vill vara med sina människor överallt. Att ligga i knäet i tv-fåtöljen är lika populärt som att tillbringa timmar ovanpå den varma datorskärmen. Vad gör det att man ibland måste skriva med en hand och hålla undan ett hängande ryssben med den andra. Men allra trevligast tycker nog ryssen det är att få ligga på sin människas bröst, så nära ansiktet som möjligt, vare sig man är i sittande eller liggande ställning. Då blir det mycket pussande och stångande och buffande med huvudet, för det är också något av det trevligaste en ryss vet. Men det går inte att tvinga sin ryss att lägga sig i knäet, den kommer när den själv vill.

Barn och ryssar brukar trivas tillsammans, kanske mycket beroende på att ryssarna är otroligt lekfulla katter. De älskar att springa fort iväg efter kastade leksaker. Ibland kommer de till och med tillbaka med musen eller bollen. Och detta gäller ryssar i alla åldrar, inte bara ungkatter. De äldre ryssarna hittar hela tiden saker att leka med om så bara en pappersbit som ligger och skräpar på golvet. Och de är mästare på att fånga flugor och andra insekter.

Älskar värme
En egenhet som många ryssar har är att de gärna vill krypa in under något när de ska sova. Under täcket, överkastet eller till och med under madrassen ibland. Det betyder inte att de är rädda och gömmer sig, utan de vill helt enkelt ha det varmt och skönt när de sover. Finns det värmeelement i huset hittar man ofta sin ryss utsträckt där eller på fönsterbänken ovanför, men det är också populärt att ligga i solen och låta sig stekas.

En nyfiken innekatt med naturliga instinkter
Ryssen är en typisk innekatt som trivs utmärkt i en lägenhet, men det hindrar inte att den tycker om att gå ut på promenad i sele och koppel eller få frisk luft på en inhägnad balkong eller i en rastgård.
Den är mycket nyfiken och allt nytt måste undersökas noga. Så också det som befinner sig bakom stängda dörrar. En ryss kan oftast öppna nästan alla slags dörrar, så vill man ha något i fred får man nog låsa dörren.

Ryssen har kvar många av kattens naturliga instinkter. En del ryssar är därför lite blyga för främmande människor och nya situationer. De kan vara en aning försiktiga och rusar inte in i något nytt, utan låter förnuftet styra och tar det lite lugnare.

Intelligent
Ryssen är rakt inte dum, den kan lista ut både det ena och det andra. Att försöka lura sin ryss är väldigt svårt, speciellt eftersom den minns nästan allting. Vad som brukar hända när en speciell väska tas fram eller när husse tar på sig en viss jacka till exempel. Tankeläsning är den också bra på, så det gäller att tänka torsk istället för medicin och utflykt i skogen istället för veterinärbesök. Annars hittar man sin ryss längst in under soffan eller kanske till och med under badkaret när det är dags för något som den tycker är obehagligt.

Gillar utsikt
En russian blue tycker om att befinna sig på hög höjd. Högst upp under taket kan den hitta sin favoritplats på en garderob, ett köksskåp eller en bokhylla. Klätterställningar är mycket populära, speciellt om de står vid fönstret så att man kan titta ut på fåglar och annat roligt.
Att ligga högt på sin människa är också trevligt. Vissa ryssar vill ligga på axlarna mest hela tiden och på så sätt få gratisskjuts runt i lägenheten och hålla uppsikt över vad som försiggår. Det kan dock bli något tungt i längden att gå omkring med en vuxen hane på axeln!

En kelig och tillgiven vän för livet
Din russian bluekatt finns med dig hela tiden, följer dig i spåren upp och ner, hit och dit. Springer glatt med till badrummet på morgonen och får sig lite vatten ur badkarskranen. Sitter i köksfönstret och tittar på fåglarna när du äter frukost och lägger sig sedan mitt på den utbredda morgontidningen på köksbordet. Hoppar upp på ryggen när du knyter skorna och vaktar huset medan du är borta. Tar sedan emot dig vid dörren när du kommer hem och vill kanske leka en stund eller bara kela och sedan sitta bredvid och titta på när du lagar mat. Hjälper gärna till med ditt och datt och gör dig sällskap framför tv:n på kvällen. Djurprogram är mycket intressanta!

Efter en lång dag är det skönt att gå och lägga sig, under täcket eller ovanpå, men alltid tätt intill dig. Och blir du fram på småtimmarna väckt alldeles för tidigt av ett jam i örat eller en mjuk tass på kinden är det bara att välja - gå upp och ge kissen mat och nytt vatten eller dra täcket över huvudet och sov vidare. Men bli inte rädd om du då snart vaknar igen av att radion står på, tavlorna gungar eller att saker ramlar ner från bänkar och bord. Din ryss är ofta envis och ger inte upp i första taget.

Men russian bluekatten har ändå ett hjärta av guld och älskar sina människor, vilket märks ganska tydligt. Ofta väljer den ut en speciell familjemedlem till sin absoluta favorit, fast det hindrar inte att alla i familjen får ta del av kel och prat, pussar och lekstunder. Den som har en russian blue har också en vän för livet, en vän som aldrig sviker och som bara blir vackrare och vackrare och vackrare...


Night time.

Nu glömde jag att blogga iallafall.
Fastnade i telefon med Gabbe i en timme och efter det med Emil. I hela 20 minuter pratade vi. Tror inte att vi har pratat så länge i telefon sen innan vi blev tillsammans. Efter allt det där har jag legat och spelat spel på telefonen och letat julklappar till mig själv. Har hittat en jättesnygg jacka på Nelly som jag ska önska mig av min fina pojkvän. Blev helt kär i den när jag fick syn på den. Tycker att det set ut som en riktigt jävla dyr jacka. Men icke. 600 kronor kostar den. Det kanske inte är en vinterjacka, men den kan bli snygg till våren. Har hittat en jättefin jacka på någons fb också. En ljusrosa mockajacka ifrån bikbok. Den är egentligen en storlek för stor och den bor än så långe i Uddevalla. Så vi får se.

Fick inte timmen ur och gå till soc idag heller. Stannade kvar hemma tills halv och sedan åkte jag direkt till hermods. Tänkte att jag skulle gjort det efter men när jag kom till torget tyckte jag att det va mer intressant att hänga inne på iems bland alla vackra grejer. Men det är ok. Allt ska bara vara inlämnat och påskrivet innan den 15onde. Har ju ett par dagar till på mig.

Köpte mig faktiskt en liten ram idag. En liten vit med massa krusiduller. Tror att dödsannonsen kommer passa perfekt i den!

Nu är det dags att sovs. Ska städa imorgon.
Godnatt!


Dåligt bloggat här idag..

Ojojoj. Har glömt att blogga idag. Har varit en sväng på hermods och virrat. En ganska vanlig och ok dag. Sitter i min säng och äter pizza. Bloggat mer efter att jag har duschat. Hej!


awake awoke awoken

SITTER för ovanlighetens skull i min säng. Myser med myran innan jag ska traska iväg till vagnen och hermods. Har ca 40 minuter att slå ihjäl. Funderade på om jag skulle gå ner till soc och lämna in papprena. Gjorde ju inte det igår. Men jag vet inte. Jag är hungrig. Borde kika efter en liten ram som jag kan sätta Sebastians dödsannons i, när den nu kommer, och en liten klänning till julafton. Går jag ner till torget kan jag ju i och för sig äta på Donken....

Vi får se. Hej så länge!


Hmm....

Stena tyckte att jag va klar med att pack in julklappar.


Något jävligt konstigt...

Hittade något riktigt skumt i min räkpåse. Vad i helvete är det för något??


Liten tjej sitter stolt i sin säng och äter bullar!

Unnar mig lite gott efter ett par produktiva timmar. Satte mig och skrev tre personliga brev. Sminkade och pimpade mig. Slog på mig mitt allra gulligaste och bästa jag. Gick ner till torget och in på tygaffären. Köpte vackra band och fixade med papprena. Nervöst gick jag in i alla tre butikerna med ett stort leende och kom ut med ett ännu större. Vilken respons jag fick alltså. Inte för att jag hade lagt ner så jätte mycket tid på att göra det finare och mer kreativt. Men herregud vad det uppskattades. Jätteroligt!
Efter allt det där gick jag in på Hemköp och handlade massa gott. Tänkte att jag skulle laga Paella idag. Har aldrig gjort det innan men jag är ju grym på allt så det blir säkert bra. Traskade även in på banken och hämtade ett kontoutdrag och gick en sväng in på djuraffären och köpte kattgodis.

Det är en härlig dag idag!


Kreativt. Minsann!


Klara, färdiga, gå!

Då va jag färdig och på väg ner till torget. Är lite nervös, men det kanske är bra! Idag är det iems, dimoda och Haga hem som får brev av mig. Vad glada dom kommer att bli!


Godmorgon bloggen!

Det är bara fyra minus idag. Skönt att det inte är så jätte kallt. Hoppas bara att det inte går och blir plusgrader. Hade inte varit roligt om det blev slask av all snö som lagt sig.
Funderar över vad det va jag skulle göra idag. Är för trött för att komma ihåg det... Vet iallafall att jag måste ner till banken och hämta ut ett kontoutdrag. Sen behöver jag lämna in det hos soc och fylla i lite papper. Ska även försöka sätta mig och inspireras och göra något ballt med mina nya personliga brev. Har nämligen fått för mig att jag ska söka jobb i några butiker. Bl.a. Haga hem, iems, demoda och balders hage. Spännande!!


Något säger mig att du blir borta en lång tid.

Hej! Bloggaren började krångla lagom tills att jag bestämde mig för att börja blogg igen. Men som ni säkert förstår så är den igång igen. Så, imorgon börjar vi om på ny kula. Godnatt.


Julshopping.

Åkte iväg till reningsborg med mamma och gullet vid 12. Där hittades jag en väska. Den gör sig dessvärre inte så snygg på bild. Den är betydligt mycket snyggare i verkligheten och verkligen en Elin-väska. Köpte även en blå/vit rutig skjorta till Emil i julklapp. Jättesnygg, helt oanvänd ifrån H&M.
Efter det köre dom mig till 421 där min fina vän petra stod på Media Markt och demonstrerade remingtons nyaste produkter. Kom precis när hon hade rast så vi kilade iväg och åt lunch. Sen blev jag stylad. Först med plattång och sedan med locktång. Mysigt.
Satt väll där i ca två timmar innan jag tyckte att det va dags att åka hem igen. Strax innan bussen gick smet jag in på Cubus där dom hade 50-70% på allt i butiken. Köpte mig två lite tjockare tröjor och två bebimössor till Liten.
 
 
 
 

christmas nails

Satt hos Katja och fixade naglarna hela kvällen igår. Alltid lika trevligt.
Du är grym knattjo. Tack!
 
 

Pizza, hissmys och en snygg kille.

Har sovit större delen av dagen. Har så mycket sorg i kroppen att jag inte orkar hålla mig vaken. Igår natt fick jag reda på att en gammal vän till mig precis gått bort. Vill inte skriva om det just nu. Orkar inte ens tänka på det.

Sitter hos min bror och kikar på uppfinnarna med Sluggo. Mitsou och stena ligger i köket och pratar.


När någon gått bort.

Som alltid när man fått höra att någon i sin närhet har gått bort är det svårt att förstå. Det är som att människan åkt på semester. Jag tror inte att hjärnan är utvecklad till att förstå bortgång. Vi vet bara att människan är död. Vi vet att vi aldrig mer får höra något ifrån den, men det känns ändå overkligt.
Jag kan inte förstå att du faktiskt är borta. Att du helt plötsligt är död.
Jag antar att jag aldrig kommer att förstå.


Snön lyser vit på taken men inte ens tomten är vaken.

Mår illa som att jag är bakfull. Kanske håller förkylningen på att gå över i en influensa. Ska försöka sova och hoppas på att må bättre imorgon. Godnatt.


Badar.

Nu är jag hemma igen. Emil åkte med mig men men tråkigt nog fick han för sig att tillbaka hem till sig igen. Sandra skulle lämna lite grejer. Dessutom ska han vara på ams vid 11 imorgon. Förstår att han inte har någon lust att gå upp vid 8 om han kan gå upp vid 10 istället. Sen är det väll bra om vi får sakna varandra lite också.

Ligger i ett kokhett bad och äter clementiner. Skalet lägger jag ner i vattnet och det delar med sig av en fantastisk doft. Citrusskal är inte bara bra för huden utan också min tråkiga förkylning jag aldrig blir av med.


Vi har problem precis som andra.

När min ärthjärna till pojkvän kommer hem, ler mot mig, kokar mig en kopp te, låter mig skälla på honom, ber om ursäkt och sedan kryper ner bredvid mig i sängen och somnar som en baby. Då är all ilska som bortblåst. Visst tycker jag att han är en idiot. Men han är min idiot. Vi har inga problem som ingen annan har. Att bråka är nyttigt även om det ska hållas inom en viss gräns. Godnatt.



Kattmamma till fyra fina ungar!

Folk får tycka vad dom vill. Det är helt okej att kalla mig crazy cat lady. I like it. Precis som rubriken säger är jag kattmamma. En stolt sådan. Älskar mina barn över allt annat och skulle inte orka en dag utan dom.

Mitsou Nemo är förmodligen äldst. Men jag vet inte då han är hittekatt. Min första och ända (hittills) raskast. Russianblue. Han har ett fantastiskt sinne och älskar alla han träffar. Vad eller vem det än är. Människor, andra katter, hundar osv.
Sen kommer Uno Milo. En jättestor krämfärgad/röd pojk. Min pappa har väll mer eller mindre adopterat honom då han inte tycker om mig. Han var först ut efter att vi hade avlivat min försting (monstret) och eftersom att det var så strax efter och jag fortfarande var i sorg så kan jag väll idag, tråkigt nog, säga att han egentligen var ett försök att bli av med smärta . Jag behövde en liten going men han va inte den jag egentligen ville ha. Jag ville ju ha tillbaka monstret. Jag älskar honom också men vi har inte samma band som jag och mina andra har.
Iallafall. Sen kommer Sluggo Krut. En brun och grå tigrerad Hane med fina vita fläckar. Honom tog jag över efter att min mormor flyttade in på hem. När han kom till mig va han en blyg och ganska ledsen katt, han hade varit ensam länge och mådde psykiskt väldigt dåligt. Idag är han framåt och jätte social och kommer till och med fram till folk han inte känner. Härligt att se sån förändring. Det gäller bara att ha tålamod och tid.
Sen kommer vi till min sista och minsta. Stena myran. En trefärgad liten hona. Myran fick hon heta då hon va så liten när jag fick henne. I juni är hon tre och väger knappt 4 kilo. Hon är en kaxig liten brud. Väldigt mammig och accepterar ingen annan än mig om det inte är i absoluta nödfall. Hon sover intill mitt bröst eller på en av mina kuddar i sängen. Hon blir skit arg när jag åker hemifrån och helt till sig när jag kommer hem igen. Samma sak är det vart jag än åker eller hur länge jag är borta. Hon ser ingen skillnad på 10 minuter och en vecka. Hon är bestämd och vet precis hur hon vill ha det. Ingen man försöker bestämma över alltså.




Hur gör man för att få ALLT man vill ha?

Förbannad sitter jag fortfarande ensam. Emil har som vanligt tappat hjärnan halvvägs hemifrån. Är skit irriterad och försöker fördriva tiden så gått jag kan. Har diskat, städat, duschat, städat lite till, spelat spel på mobilen, tittat på film, ätit nötter, vilat och funderat. Desto mer jag funderar desto mer förbannad blir jag. Det är jävligt tröttsamt att alltid vara den som får vänta. Hur ska jag få som jag vill? Hur ska jag få min älskade pojkvän att förstå att han är en stor idiot och att om han inte ser till att göra mig på gott humör igen så lämnar jag honom? Hur ska jag få tag i ett jobb där jag trivs och kan utvecklas? Hur ska jag få tag alla pengar i världen och en garderob på 200 kvadrat? Hur ska jag få tag i en våning i Vasa eller Linné? Hur ska jag så till att alla jag bryr mig om har det bra?

Jävla skit är vad det är!!
Ska ta mig en till cigarett under fläkten och sura vidare...


I Emils etta på 21 kvadrat.

Ligger ensam hemma i Emils nya lilla lägenhet när han är ute och hittar på hyss. Det är lugnt och skönt men jag trivs inte helt hundra här. Har en obehaglig känsla av att jag är iakttagen. Dessutom är den väldigt väldigt liten och jag känner mig nästan instängd. Går två steg och sen är lägenheten slut. Är inte riktigt van vid det då jag antingen bor i en relativt stor trea eller ett gigantiskt hus. Men det är okej. Det räcker åt honom och det är huvudsaken. Har varit här sen i söndags kväll, men åker hem imorgon igen. Håller på att längta ihjäl mig efter katterna.
Idag har det snöat som själva fan. När jag kom hit i söndags fanns det inte ett spår av snö. Nu ligger det ca 10cm på backen. Kallt som satan är det men rätt mysigt. Hoppas att julstämningen kommer till mig i år. I fjol försökte jag att få fram julstämningen i hela december. Inte ena på julafton kändes det något speciellt. Men i år är familjen samlad, jag har vant mig vid våran nya lägenhet, har pyntat en massa och det har redan snöat. Oddsen för att det ska bli en bra jul är ju ganska stora iallafall. Hoppas bara på att jag blir frisk snart. Är fortfarande lite krasslig men det börjar bli bättre. Är så jävla trött på att vara sjuk. Men jag antar att det är sånt man får stå ut med i Sverige vid den här årstiden.

Funderar på att börja blogga på heltid igen. Snart. Låter det som en bra idé tro?
Vi får se. Nu ska jag sträcka mig efter min cola som ligger i kylen och om en liten stund är Emil tillbaka igen. Hej då alla fina.


Snow


Julbord.


the first of december, jul på Liseberg!


RSS 2.0